Hoe komt een ontwerp tot stand

 

Één van mijn specialiteiten is het ontwerpen van tuinen en het adviseren in alles wat met tuinen te maken heeft. Om een ontwerp op papier te zetten wil ik graag eerst luisteren naar de wensen van de klant. Dit gebeurt op afspraak. Het liefst kom ik een keer bij de klant thuis. Dit om een idee te krijgen van de woning, stijl van de klant en de kleuren die gebruikt zijn. De tuin moet immers een verlengstuk van de woning worden.

 

De wensen van de klant combineer ik met dit laatste en daaruit komt een schetsontwerp. Deze krijgt de klant in tweevoud (zwart wit en kleur). In de eerste kan de klant zelf veranderingen aanbrengen. Deze worden in een tweede gesprek besproken en daaruit komt dan een definitief ontwerp. Dit ontwerp krijgt de klant in drievoud (1x kleur en 2x zwart wit). Hiervan is één een werktekening met schaal 1: 50.

 

 

Aan een ontwerp kan ook een beplantingsplan gekoppeld worden. De klant krijgt dan naast een ontwerp waar de beplanting op aangegeven is een lijst met alle beplanting en een aantal gegevens over deze beplanting. Deze kan tevens gebruikt worden als bestellijst. Het is het ook mogelijk het ontwerp in 3D op papier te zetten of op de pc een rondleiding te geven.

 

Rolff van Ewijk